Пятница, 29.03.2024, 11:58
ФК Торпедо Николаев
 
Меню сайта

Мини-чат
200

Наш опрос
Кто, по Вашему мнению, должен быть Капитаном "Торпедо"
Всего ответов: 88

Поиск

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Июнь » 30 » «Торпедо» знає своє місце, А поки виховує нових Чечерів, Распопових і Рукавиць
11:02
«Торпедо» знає своє місце, А поки виховує нових Чечерів, Распопових і Рукавиць
http://cs4341.vkontakte.ru/u26826267/-5/x_c81194eb.jpg
Миколаївщина вже давно перебуває поза великим футболом. (мова — про виступи місцевих команд в елітній професіональній лізі). Однак є на теренах області славний футбольний клуб, який хоч і має статус аматорського, та живе на повну, зберігаючи давні традиції. Це ми про «Торпедо», що ще за часів Радянського Союзу зробив собі ім’я, а зараз торує дорогу в аматорському чемпіонаті України.

Традиції для торпедівців — понад усе. Зрозумів це, тільки-но сповна занурився у життя клубу. Тут дають дорогу вихованцям своєї спортивної школи, тримають марку лідерів футболу Миколаївщини. Мабуть, найбільш красномовно про результати роботи аматорського «Торпедо» засвідчать прізвища його вихованців, які стали зірками у професіональному футболі країни, це капітан донецького «Металурга» В’ячеслав Чечер, Андрій Распопов і Сергій Литовченко, які пограли у столичному «Арсеналі», Андрій Березовчук із харківського «Металіста». Багато хто засвітився і за кордоном. А мабуть, найгучніше з таких імен — це гравець збірної Австралії Микита Рукавиця. Пам’ятаєте такого на чемпіонаті світу-2010 у Південно-Африканській Республіці? Так ось, азам футболу Микиту навчали саме в «Торпедо».

«Коли виходив на заміну в матчі проти Гани на мундіалі у ПАР, то все життя промайнуло перед очима. А найбільше думав про рідний Миколаїв, у якому розпочинав займатися футболом», — потім скаже Рукавиця президенту ФК «Торпедо» Євгену Барвинському…

Ось яке воно — «Торпедо»! На сьогодні нехай і не зі статусом профі-колективу, але задоволене життям. Принаймні таке склалося враження від поїздки на Миколаївщину. Завдячувати ж цьому клуб повинен державному підприємству ГП НПКГ «Зоря-Машпроект». Футболісти мають свою спортивну базу, забезпечені всім необхідним, а головне — тренувальними майданчиками. Не забувають тут і про молоде покоління: на повну працює спортивний комбінат «Зоря» під керівництвом Віталія Барського. Це не лише футбол, а й важка атлетика, плавання, тощо, загалом — дванадцять видів спорту!

Наразі «Торпедо» перебуває серед лідерів південної групи в аматорському чемпіонаті України-2011. Його мета — чемпіонство. І, як мінімум, потрапити у фінальний етап турніру. На це миколаївці вже мають високі шанси. Так вважає і заступник генерального директора ГП НПКГ «Зоря-Машпроект», а водночас і президент торпедівців Євген Барвинський. З ним далі й продовжимо розмову.


— Євгене Олексійовичу! Зізнаюся, не чекав побачити такий високий професіоналізм в аматорському клубі. Маєте якийсь секрет управління?

— Що ти! Нічого особливого, просто «Торпедо» — чітко структурований клуб, у якому кожен знає своє місце. Я впевнений, що ми нічим не поступаємося деяким колективам другої та навіть першої ліги, просто поки що не набули статусу професіоналів. Із цим, як на мене, поспішати не варто, аби згодом не обпектися.


— Знаємо про тривалу історію «Торпедо», а як клуб живе нині?

— На аматорському рівні наші справи йдуть досить непогано: без перебільшення, ми — лідери футболу на Миколаївщині. Недарма ж навіть друголіговий «Миколаїв» залишаємо з носом в очних двобоях, коли такі трапляються.


— А проявити себе у профі-футболі плануєте?

— Звісно, кожен функціонер бажає бачити свою команду якнайвище, і я не виняток. Та розумію, що для «Торпедо» це поки що зарано. Наприклад, треба побудувати свій стадіон, бо чомусь на центральній міській арені дозволяється грати тільки «Миколаєву». Плани вже є, треба тільки час, аби їх реалізувати. Благо, є розуміння і підтримка з боку клубного утримувача, генерального директора фірми «Зоря-Машпроект» Андрія Хоменка.
 

— Тобто ми таки побачимо «Торпедо» принаймні у другій лізі?

— Я б сказав — не в другій лізі, а серед професіоналів. Бо що таке друга ліга у наш час? Насправді низькосортна першість із дивним календарем і відверто низьким рівнем команд. На мій погляд, навіть аматорський чемпіонат України у деяких аспектах її переважає. Тому в профі-футболі варто збиратися тільки тоді, коли будуть плани навіть не на другий, а вже, як мінімум, на перший дивізіон.
 

— До слова, як загалом оцінюєте аматорський чемпіонат?

— Він досить непоганий, із висококваліфікованими командами, ба — чималими грошима. І це загострює конкуренцію за чемпіонство. Погляньте хоча б на південну групу, де зібрані колоритні херсонський «Кристал», чинний володар «золота» — «Мир» із Горностаївки, амбітний «Реал-Фарм», цікаві кіровоградський «Олімпік» та «СКАД-Ялпуг» із Болграда. Або ж на схід, де працює фахівець найвищого рівня наставник лисичанського «Авангарду» Сергій Шевченко! Щоправда, є і свої «але».
 

— І про що мова опісля «але»?

— Як на мене, слід удосконалити зональні групи. Для «Торпедо» немає різниці — чи їхати у Болград, чи, до прикладу, в Краматорськ. Було би краще, а, головне, цікавіше об’єднувати команди не в чотири зони, а всього в дві — східну та західну. Адже насичуємо календар, і вже виходить повноцінний довгостроковий чемпіонат, а не всього декілька активних місяців. А це сприятиме посиленню конкуренції, а відповідно й прогресу аматорського футболу.
 

— Євгене Олексійовичу, колеги підтримують ваш погляд?

— Дискутував я з цього приводу чимало. І зрозумів, що маю рацію: багато хто з інших клубних керівників й собі обмірковували такий варіант сезону. Однак наші ініціативи поки що залишаються поза увагою Асоціації аматорського футболу України. Вірю, що найближчим часом ми знайдемо спільну мову з цього приводу.
 

— Зважаючи на це, на сьогодні вам принаймні цікаво?

— Ще б пак! Попри озвучений мною аспект, боротьба й у теперішньому варіанті видається непередбачуваною та з інтригою. За місце у фінальній частині турніру конкуренція пристойна. Добре, що й «Торпедо» диктує «моду» у своїй групі. Та все, на що ми здатні, стане зрозумілим ближче до завершення першості, коли настане пора вирішальних матчів. Вірю, що наша команда покаже свій клас. Адже так хочеться подарувати Миколаєву всеукраїнський трофей!
 

Ростислав БУНЯК, «УФ», .ukrfootball.in.ua

Просмотров: 1073 | Добавил: Promouter | Теги: ФК Торпедо Николаев | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Турнирная таблица

Аматоры


Место Команда И О
1 ФК Путривка 3 9
2

Торпедо

3 6
3 Локомотив 3 3
4 Збруч 3 0

Турнирная таблица

Чемпионат области


Место Команда И О
1 Торпедо 16 39
2

Вороновка

16 36
3 Лан 16 26
4 Степовое 16 25
5 Варваровка 16 25
6 Тепловик 16 21
7 Первомайск 16 16
8 Автолокомотив 16 11
9 МФК Николаев-2 16 7


Турнирная таблица

Зимнее первенство


Место Команда И О
1 Торпедо 9 21
2

Лан Щербани

9 21
3 Варваровка 9 21
4 Энергия 9 18
5 Вороновка 9 13
6 МФК Николаев 2 9 10
7 Тепловик 9 9
8 Зеленый Гай 9 8
9 Степовое 9 4
10 Автолокомотив 9 1

последний матч

Кубок области


0 : 2

Степовое - Торпедо


20.04.2012


следующий матч

Кубок Области


:

Торпедо - Степовое


25.04.2012


Облако тегов

Мы ВКонтакте

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтов - uCoz